Turu on Soome Tartu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalasaba skulptuur Turus.
Kalasaba skulptuur Turus. Foto: maiken mägi

Sügiseses meeleolus Soome Turu linnake pakub esmakordsele külastajale toredat äratundmisrõõmu ning killukesi oma kultuuriloost.

Õhtuse meie mõistes tipptunni ajal mööda Turu linnakest sõites jääb esmalt silma, et inimesi ei liigu kuigi palju ei autodega ega ka mitte jalgsi ning ammugi puuduvad neil ummikud. Asjatundlikumad kodanikud teavad rääkida, et Turu puhul on tegu justkui soomepärase Tartuga: eelkõige tekib paralleel seepärast, et mõlemad on jõe kaldal asetsevad ülikoolilinnad.

Kaunist Aura jõge peetaksegi Turu hingeks ja südameks. Tartuga võrreldes paistab aga mööda jõe kallast jalutades silma tunduvalt rohkem laevu ja paate, kohvikuid, skulptuure ning muid vaatamisväärsusi. Lisaks võib soojal sügisõhtul kohata palju noori tervisesportlasi, mis annab kinnitust linna nooremapoolsest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles