139 noort õpetajat sai lähtetoetust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Virumaa Teataja

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas allkirjastas eile käskkirja, mille alusel saavad noored õpetajad kätte 200 tuhande krooni suuruse lähtetoetuse, mis on mõeldud äsja õpetajatööd alustanutele.

«Lähtetoetus on üks neid suuri samme noorte õpetajate kooli toomisel, millel on pikaajaline mõju Eesti kooli arengule. Hoidsime seda niinimetatud stardikapitali noorte jaoks ka eelarve kahanemise aastatel ja teeme seda kindlasti ka edaspidi,» ütles Lukas kolmandat aastat makstavast toetusest rääkides.

Kokku saab riigi poolt makstavat lähtetoetust 139 noort õpetajat. Enim on toetuse saajaid Põlva ja Ida-Viru maakonnast, vastavalt 13 ja 12 pedagoogi.

Lähtetoetus makstakse välja õpetaja kolme esimese töö aasta jooksul: esimesel aastal 50 protsenti ning teisel ja kolmandal aastal 25 protsenti summast. Juhul, kui lähtetoetust saanu töötab õpetajana vähem kui viis aastat, tuleb tal välja makstud toetus riigile tagastada

Lähtetoetust võivad taotleda õpetajad, kes aasta jooksul pärast õpetajakoolituse läbimist asuvad esmakordselt tööle õpetajana väljaspool Tallinna ja Tartut asuvates üldhariduskoolides või kutseõppeasutustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles