Päästjad leidsid mitmes lasteaias tuleohutusnõuete rikkumisi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Päästeameti Ida päästekeskuse järelevalveinspektorid avastasid mitmes Lääne- ja Ida-Virumaa lasteaias ja hoolekandeasutuses tuleohutusnõuete rikkumisi.

Inspektorid kontrollisid 29 lasteaeda ja 20 hoolekandeasutust. Ida-Virumaal leiti puudusi viies hooldekandeasutuses ning kolmes lasteaias. Lääne-Virumaal tuvastati reidi käigus puudusi ühes hoolekandeasutuses ning neljas lasteaias, teatas Ida päästekeskus.

Reididel oli põhirõhk evakuatsiooninõuete täitmisel. Kui inspektoritele jäi silma tuleohutusalaseid rikkumisi, siis kindlasti pöörati tähelepanu ka nendele.

Lääne-Virumaal käidi kokku kolmes hooldekandeasutuses, puudus nõuete täitmisel tuvastati ühes eakate kodus.  Samas regioonis käidi kokku 14 lasteaias. Kõik nõuded olid täidetud 10 lasteaias, neljas majas aga leiti puudusi.

Ida-Virumaal kontrolliti 17 hoolekandeasutust, puuduseid leiti viies kohas. Kontrollitud 15 lasteaaiast esines kolmes puudusi kehtestatud nõuete täitmisel.

«Kõige tavalisemad puudused esinevad evakuatsiooninõuete täitmisel. Evakuatsiooniteed peavad olema puhtad, kergesti läbitavad, võtmeteta avatavad ning hästi nähtavad. Kui evakuatsiooniteede leidmisega või nende läbimisega on raskusi, siis õnnetuse puhul, kui on iga sekund tähtis,  on inimestel majast välja pääseda keeruline,» selgitas päästeameti Ida päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo juhataja Maarika Kõiv.

Oktoobrikuu reidide käigus leiti ka teisi puudusi. Näiteks, ühes asutuses evakuatsioonplaan ei vastanud tegelikkusele, teises asutuses automaatne tulekahjusüsteem oli hooldamata. Samuti on levinud rikkumine tuletõkkeukse lahti hoidmine.

«Lahtistest tuletõkkeustest pole tulekahju puhul mingit kasu, sest see ei peata tule ja suitsu  levikut,» lisas Kõiv.

«Tuleohutusnõuete täitmine, mille hulgas on ka evakuatsiooniteede vaba läbipääsu tagamine, on asutuse või ettevõtte kohustus.  Kehtestatud nõudeid tuleb täita kogu aeg, mitte oodata inspektorite sekkumist. Ohutu evakuatsioon ei ole oluline ainult tulekahju korral. Näiteks, oli hiljuti keemiareostus Harjumaa lasteaias, mille tõttu evakueeriti hoones viibinud 124 last ja 19 töötajat,» tuletas meelde Ida päästekeskuse juhi asetäitja järelevalve alal Marti Siim.

Asutustele, kus reidi käigus tuvastati tuleohutusnõuete rikkumisi või puuduseid tehti ettekirjutused. Puudused või rikkumised tuleb asutustel likvideerida neile selleks määratud tähtaja jooksul.

Päästeameti järelevalveinspektorid jätkavad reidide korraldamist erinevatesse asutustesse, et tuleohutusnõuded oleksid täidetud ja inimesed tunneksid ennast turvaliselt.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles