Vanemapalga mittetõstmine annaks 12 miljonit kokkuhoidu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieelarvesse on laekunud 88 protsenti planeeritud tuludest.
Riigieelarvesse on laekunud 88 protsenti planeeritud tuludest. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vastuseks lastekaitse liidu tänasele avaldusele teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo, et vanemapalga ülempiiri mitte tõstmine annaks ainult 12 miljonit kokkuhoidu.

«Ülempiiri mitte tõstmine tähendab ainult 12 miljonit krooni kokkuhoidu ja ei saa rääkida sellest, et eelarvesse planeeritud 400-miljoniline tõus läheb automaatselt kõrgepalgalistele vanematele,» teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.


Kui mitte tõsta järgmise aasta hüvitise määra, on kulude kokkuhoid 12,6 miljonit krooni.

Hüvitise määra alusel makstakse vanemapalka neile, kes tööl ei käi ja see määr arvutatakse igal aastal vastavalt seadusele uuesti, selgitas Liina Lepik valitsuse kommunikatsioonibüroost.

Tänavu on maksimum suuruses saanud vanemapalk viis protsenti, hüvitise määra alusel on seda toetust makstud 16 protsendile vanematest.

Keskmine vanemapalga suurus on hetkel 10 400 krooni ning toetuse maksimummäär on 25 209 krooni. Järgmisel aastal peaks maksimummäär kasvama 30 729 kroonini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles