Tallinna kavandatakse lisalennujaama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus otsustab kolmapäeval era- ja väikelennukite lennujaama rajada võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.

Väike-Sõjamäe tänav 22 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu koostamise eesmärk on rajada 4,7 hektari suurusele Suur-Sõjamäe tänava ja Tallinna lennujaama vahelisele, osaliselt lennuvälja territooriumile jäävale alale era- ja väikelennukite lennujaam ning juurdepääsutee.

Väike-Sõjamäe 22 kinnistu on riigile kuuluv hoonestamata tühermaa. Planeeringualast põhjas paikneb põhiliselt nõukogudeaegne tööstushoonestus, lõunas on aga Tallinna lennuvälja ruleerimisrajad.

Planeeringuga korrigeeritakse Tallinna lennujaama krundi ja Väike-Sõjamäe 22 kinnistu vahelisi piire ning nähakse ette terminalihoone ja angaaride ehitamine.

Planeeritavale alale kavandatavate hoonete alune pind võib olla kuni 18 000 ruutmeetrit ja hoonete suurim lubatud kõrgus 10-25 meetrit maapinnast. Juurdepääs terminalile tuleb Väike-Sõjamäe tänavalt, angaaridele lennuvälja poolt. Parkimiskohti on planeeringualale kavandatud kokku 198.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Tallinna Lennujaam, kes soovis kinnistute liitmist ja planeeritavale alale ehitusõiguse määramist era- ja väikelennukite lennujaama ehitamiseks. Planeeringu koostas K-Projekt AS.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles