Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2010/11/09/463393t1hb603.jpg)
10 tk
Retsept Pille Enden
Foto Jaan Heinmaa
400 g muretainast
Täidis:
500 g brokolit
200 g kodujuustu
150 g riivjuustu
0,5 dl hakitud basiilikut
3 muna
3 dl kohvikoort (või piima)
1,5 sl mahedat sinepit
1 tl suhkrut
soola
musta pipart
Suru tainas 26 cm kõrgemate äärtega pirukavormi põhja. Tükelda brokoli õisikuteks, keeda 3–4 minutit soolaga maitsestatud vees. Vala sõelale, kalla üle külma veega ja nõruta. Tõsta tainale ühtlase kihina kodujuust, pool riivjuustust ja riputa peale hakitud basiilik. Jaota põhjale brokoliõisikud. Klopi munad lahti. Sega kohvikoore, sinepi ja ülejäänud riivjuustuga, maitsesta soola-suhkru-pipraga. Sega hästi läbi ja vala segu täidisele. Küpseta 200kraadises ahjus 1 tund. Lase enne serveerimist 10–15 minutit jahtuda.