Tallinn looks noortekodu koos riigi ja kõrgkoolidega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ratastool
Ratastool Foto: SCANPIX

Tallinna võimuesindajad hindavad abivajajatele noortekodu loomist huvitavaks ideeks ning leiavad, et noortekodu tuleks rajada riigi, kõrgkoolide ja Tallinna linna koostöös.

«Kui küsimus on sellise noortekodu loomises, mille teenuseid võiksid kasutada kõik puuetega noored, sõltumata omavalitsusest, siis võiks noortekodu rajamise initsiaatoriks olla riik koostöös kõrgkoolide ja Tallinna linnaga,» edastas Raepress Postimees.ee’le.

Jüri Lehtmets ja Sven Kõllamets tutvustasid oma noortekodu ideed 22. oktoobril 2010 Tallinna noortenõukogus. Tallinna linnapea Edgar Savisaar tegi noortele ettepaneku koostada lähteprojekt, millega saaks ühiselt edasi töötada. Idee ei ole hetkel veel projektini jõudnud.

«Puuetega noorte õppimisvõimalused kõrgkoolides on aktuaalne teema ja väärib kindlasti tähelepanu ning edasiarendamist,» lisas Raepress. Praegu on Tallinnas olemas spetsiaalselt puuetega inimestele kohandatud sotsiaalkortereid.

Kuigi linn ootab riigi initsiatiivi noortekodu rajamiseks, on sotsiaalministeerium väljendanud seisukohta, et noortekodu tuleks rajada kooli ja kohaliku omavalitsuse koostöös.

Postimees.ee kirjutas täna 23-aastasest Jüri Lehtmetsast, kes sooviks oma õpinguid jätkata Tallinna Tehnikaülikoolis, kuid raske puude tõttu seisab ta praegu valiku ees, kas loobuda ülikoolist või võtta kooli ühiselamusse abistajaks kaasa ema. Koduvalla pakutavast 1500-kroonisest toetusest ta abistajat palgata ei suuda.

Nii tekkis idee luua Tallinnasse noortekodu pidevat abi vajavatele noortele, kus saaksid elada nii abivajadusega noored üliõpilased kui ka töölkäijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles