Euroopa parima filmi nominentide seas pole selget soosikut

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Noorus» kandideerib viiele Euroopa filmiakadeemia auhinnale.
«Noorus» kandideerib viiele Euroopa filmiakadeemia auhinnale. Foto: Kaader filmist

Ei ole sugugi lihtne ennustada, kes võidab tänavu aasta parima Euroopa filmi tiitli – see sai selgeks, kui Euroopa filmiakadeemia avalikustas nädalavahetusel oma auhindadele kandideerivate linateoste nimekirja.

Juba ette oli teada, et valimises ei osale mitteingliskeelse filmi Oscari favoriit, Ungari film «Sauli poeg», samuti tänavuse Cannes’i filmifestivali võitja, Prantsusmaal valminud film «Dheepan» – väidetavalt piraatluse kartuses ei olnud nende tootjad nõus oma filmi paljundama ja internetis üle 3000 akadeemia liikmega jagama, nagu nõutud.

Nii hakkavad aasta parima filmi kategoorias võitu püüdma Roy Anderssoni «Tuvi istus oksal ja mõtiskles eksistentsi üle», Deniz Gamze Ergüveni «Mustang», Grímur Hákonarsoni «Jäärad», Yorgos Lanthimose «Homaar», Sebastian Schipperi «Victoria» ja Paolo Sorrentino «Noorus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles