Laenukelmuses süüdistatav valas kohtus pisaraid

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöötaja võttis vallaelanike nimel hulgaliselt kiirlaene.
Sotsiaaltöötaja võttis vallaelanike nimel hulgaliselt kiirlaene. Foto: SCANPIX

Täna astus Valgas kohtu ette Palupera valla endine sotsiaalnõunik Anne Tutk, kes võttis võõraid paroolikaarte kasutades vallaelanike nimel kiirlaene.

Samuti määras Tutk viiele inimesele nende teadmata sotsiaaltoetusi, vahendab Reporter.ee.

Nii laenatud kui toetusteks määratud raha kandis sotsiaalnõunik oma kontole. Aastail 2006-2008 sai ta sel viisil kätte ligi 400 000 krooni, kusjuures kannatanute hulgas on ka Tutki lähisugulasi.

Ajakirjanikega rääkis kohtualune läbi nutu. Praegu töötab naine enda sõnul puhastusteenindajana. Tekitatud kahju hüvitamiseks ainuüksi palgast ei piisa, möönis ta. «Ainuüksi töö kindlasti ei võimalda, eks pere ka toetab,» ütles Tutk.

Lisaks suurele hulgale eraisikutele on kannatanuteks kõik Eestis tegutsevad kiirlaenufirmad. OÜ Raha24 esindaja Julia Tarmisto kinnitas, et eraisikutest ohvritelt raha välja nõudma ei hakata.

Tarmisto hinnangul pole tõenäoline, et Tutk ligi 50 000 kroonise kahju hüvitada suudaks. «Inimese sissetulekud on praktiliselt olematud, ta maksaks seda surmani,» ütles ta.

Kohtuistung jätkub 16. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles