Ajalehed kahtlustavad valitsust salatsensuuris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelavaldus meediavabaduse toetuseks Kanaltürki ja Bugun TV hoone ees pärast seda, kui nende telekanalite stuudiosse tehti politseireid.
Meelavaldus meediavabaduse toetuseks Kanaltürki ja Bugun TV hoone ees pärast seda, kui nende telekanalite stuudiosse tehti politseireid. Foto: Reuters/ScanPix

Eile, vaid viis päeva enne G20 tippkohtumist Antalyas, polnud Türgis endiselt antud akrediteeringut mitme mõjuka, kuid valitsuse suhtes kriitilise väljaande esindajale. Ajakirjanikud kahtlustavad, et mõni päev enne valimisi politsei jõuga telekanaleid otse eetrist sulgenud valitsus üritab nüüd varjatumal kujul tsensuuri rakendada.

Päevalehed Zaman ja Sözcü ning uudisteagentuur Cihan ootasid eile ikka veel akrediteeringuid. Kõiki neid peetakse seotuks mõõdukat islamit propageeriva Güleni liikumisega.

Türgi Ajakirjanike Liidu peasekretär Sibel Güneş ütles Zamanile, et valitsuse kehtestatud akrediteerimiskeelud ja akrediteeringute äravõtmised on nende riigis probleemiks olnud aastaid. «Valitsev partei takistab ajakirjanikel oma tööd teha, kui nad töötavad ajalehtedes, mis avaldavad valitsust häirivaid artikleid,» sõnas ta. «Akrediteerimiskeelde kehtestatakse paljudes kohtades, valitsuse üritustest surnuaedadeni.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles