Fotod: lõhutud raudteeülesõidu juures lõõmas lõke

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Luite asumi elanikud kogunesid täna õhtul Veerenni raudteeülesõidu juurde, et veelkord protestida oma kodutee hävitamise vastu.

Täna võeti ühelt poolt ülesõitu asfalt üles, teisele poole aga paigaldati betoonplokid, nii et sealtkaudu ei pääsenud enam läbi ka need, kes liiklusmärkidest ei hooli. Keegi oli keset suletud teed süüdanud vanadest euroalustest lõkke, mille paistel inimesed ennast soojendasid ja linnavalitsuse alatust kirusid.

Poole tunni pärast saabusid kuus politseinikku, kes manitsesid rahvast laiali minema ning püüdsid leida ürituse korraldajaid. Paraku oli tegemist spontaanse kogunemisega, millega töölt koju saabuvad inimesed lihtsalt liitusid ja keegi seda ametlikult ei organiseerinud.

Politseinikud kutsusid omakorda välja päästjad, et need ebaseadusliku lõkke kustutaksid.

Mõne aja pärast päästeauto saabuski, kuid raudteest linna poole. Lõke aga põles teisel pool raudteed ja nüüdseks lõhutud ülesõitu. Selle asemel, et teha sündmuspaigale jõudmiseks pooleteise kilomeetri pikkune ring, vedasid päästjad oma vooliku risti üle raudtee ja kustutasid lõkke. Loetud sekundid pärast seda, kui nad olid oma vooliku kokku kerinud, kihutas sealtsamast läbi Elroni rong. Inimesed heitsid kibedat nalja: «Nüüd hakkabki niimoodi olema, et kui meil mõni maja põlema läheb, siis tulevad tuletõrjujad teisele poole raudteed ja veavad oma voolikud sealt üle.»

Veerenni raudteeülesõit oli 800 elanikuga Luite asumi ainus otseühendus kesklinnaga. Selle sulgemine muudab nende kodutee vähemalt poolteist kilomeetrit pikemaks. Peale selle kardavad inimesed liiklusummikuid, mis võivad tekkida niipea, kui piirkonnas saavad hoo sisse suured kinnisvaraarendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles