Ida-Virumaal toimub rahvusvaheline festival «Ajalugu elustub Narvas»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud

Sel laupäeval toimub Narvas rahvusvaheline festival «Ajalugu elustub Narvas», mille käigus toimub Põhjasõja 1700. aasta lahingu ulatuslik sõjalis-ajalooline rekonstruktsioon. Narva linnuses kogunevad sõjalisajaloolised klubid kogu Põhja-Euroopast, kirjutab Etnoweb.

Ajaloofestivali raames meenutab SA Narva Muuseum üht tähtsamat Põhjasõja lahingut, mille käigus noore Rootsi kuninga Karl XII kurnatud 11 000-meheline armee ründas ja võitis 1700. aasta hilissügisel otsustavalt ligi neljakordse arvulise ülekaaluga vene vägesid, kes olid kolm kuud piiranud Narva kindlust.

Uudis jõuab teieni projekti «LÕVI – lõimumisvaldkonna kommunikatsiooni​koostöövõrgustiku arendamine ja uudiste vahendamine» raames. Lõimumisvaldkonna info koostamise ning edastamise projekti «LÕVI» toetab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA).

Foto: MISA
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles