Kasvavates omavalitsustes napib lasteaiakohti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kasvava elanike arvuga omavalitsustes on lasteaiakohti endiselt palju puudu, kuigi olukord on paranenud, leitakse riigikontrolli värskes auditis. 2014. aasta lõpu ja 2015. aasta alguse seisuga on vajaka rohkem kui 2300 lasteaiakohta 45 omavalitsuses, millest pooled asuvad Harju- ja Tartumaal.

Riigikontrolli kohaliku omavalitsuse auditi osakonna peakontrolör Airi Mikli ütles, et enamasti on omavalitsused, kus on lasteaiakohtadest puudus, ühed rikkamad. Näiteks Tallinnas oli kohata jäänud lapsi 400, Viimsis 300, Saue vallas 280, Rae vallas 240 ning Harkus 200. Munitsipaallasteaedades napib põhiliselt kohti lastele vanuses 1,5–3 eluaastat ehk sõimeealistele.

Harjumaal oli 2014. aasta lõpus kohata jäänud lastest 90 protsenti sõimeealised, sh Tallinnas ja Saue vallas moodustasid sõimeealised kohata jäänud lastest 100 protsenti. Mujalgi on kohata jäänute hulgas sõimeealised ülekaalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles