Justiitsministeerium: perekonnaseadust parandada on vara

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium
Justiitsministeerium Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Justiitsministeerium märgib kirjas riigikogu õiguskomisjoni esimehele Ken-Marti Vaherile, et praegu on veel vara mõelda perekonnaseaduse muutmise peale.

Ministeeriumi nimel vastanud eraõiguse talituse juhataja Indrek Niklus tänab riigikogu õiguskomisjoni aktiivsuse eest perekonnaseaduse ja perekonnaseisutoimingute seaduse rakenduspraktika uurimisel ning rakendusprobleemide väljaselgitamisel.

«Leiame samas, et neli kuud on liiga lühike aeg uue seaduse rakendumise järgselt, et statistikat analüüsida ja järeldusi teha või rakendamise praktika pinnalt muudatusettepanekuid seaduse täiendamiseks ja/või parandamiseks välja töötada,» lisab ta.

Niklus lisab, et ministeerium jälgib perekonnaseaduse ja perekonnaseisutoimingute seaduse rakendumist ja kogub tagasisidet rakendamise käigus tekkivate võimalike raskuste kohta.

«Kuid perekonnaseaduse muutmise peale on justiitsministeeriumi hinnangul veel vara mõelda.»

«Siiski on justiitsministeerium meelsasti valmis kõikidele asjaosalistele sobival ajal kohtuma uue perekonnaseaduse ja perekonnaseisutoimingute seaduse arutamiseks ning kaasa aitama nende seaduste sujuvale rakendamisele, vajadusel perekonnaseaduses arusaamatuks jäävaid sätteid selgitades ning koostöös asjassepuutuvate huvigruppide või asutustega praktikas tekkinud probleemidele sobivaimaid lahendusi otsides,» märgib ministeeriumi esindaja.

Eelmisel nädalal saatsid advokatuur ja pangaliit õiguskomisjonile ülevaate perekonnaseaduse rakendamisel kerkinud probleemidest, muu hulgas on pankadel tekkinud küsimusi, millistel tingimustel võivad vanemad oma laste hoiustega tehinguid teha ning advokaatidel seoses laste hooldusõiguse ja vara jagamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles