Maanteeamet tühistab tänasest maanteedel lubatud piirkiiruse 110 km/h

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet tõstab neljarajalistel maanteelõikudel suurima lubatud piirkiiruse 110 km/h-ni.
Maanteeamet tõstab neljarajalistel maanteelõikudel suurima lubatud piirkiiruse 110 km/h-ni. Foto: Liis Treimann

Maanteeamet tühistab tänasest Eesti riigimaanteedel suurima lubatud sõidukiiruse 110 km/h kehtivuse, kuna ilmaennustus lubab talviseid ilmaolusid.

Tänasest jääb suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h, kuna ilmaprognoos nädalavahetuseks näitab sademeid ja temperatuuri langemist nulli lähedale, teatas maanteeamet.

Maanteeamet kutsub üles sõidukijuhte olema tähelepanelikud ilmaolude järsu muutumise suhtes.

«Teehooldajad on talveks valmis, ent siiski tuletame ka liiklejatele meelde, et võrreldes teiste aastaaegadega, nõuab talvine liikumine suuremat tähelepanu ja teistega arvestamist,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus.

Ta lisas, et juht saab ise enda ja teiste liiklemist oluliselt ohutumaks teha, kui sõidab tehniliselt korras auto ja heade rehvidega ning võtab sõidustiili valikul arvesse valitsevad teeolud.

Maanteeamet alustas tänavu neljarajalistele eraldatud sõidusuundadega maanteelõikudele 110 km/h sõita lubavate märkide paigaldamisega 9. aprillil. Kokku tõusis sel aastal lubatud sõidukiirus 110 kilomeetrini tunnis 125 kilomeetril.

Maanteeamet on sügiseti tavaliselt korjanud 110 km/h märgid teede äärest ära oktoobrikuu jooksul. Sarnaselt tänavusega sai ka mullu sõita maanteedel kiiremini ka veel novembris, kui maanteelõikudel kehtis 110 km/h piirkiirus 17 novembrini.

2013. aastal kehtis kõrgendatud lubatud suurim sõidukiirus 110 km/h kuni 31. oktoobrini, 2012. aastal 25.oktoobrini, 2011. aastal 31. oktoobrini, 2010. aastal 11. oktoobrini, 2009. aastal 2. oktoobrini, 2008. aastal 20. oktoobrini, 2007. aastal 8. oktoobrini ning 2006. aastal 6. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles