Reformierakond vangerdab tipp-poliitikute valimisringkondadega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland ja Robert Antropov kehastusid viimaste riigikogu valimiste valimiskampaanias ühel üritusel Marilyn Monroe'ks ja Elvis Presley'ks.
Kristiina Ojuland ja Robert Antropov kehastusid viimaste riigikogu valimiste valimiskampaanias ühel üritusel Marilyn Monroe'ks ja Elvis Presley'ks. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Viimati Lääne-Viru valimisringkonnas kandideerinud Kristiina Ojuland ja Tallinnas Nõmme ringkonnas kandideerinud Hanno Pevkur seatakse tulevastel riigikogu valimistel üles hoopis teistes ringkondades.

Ajalehe Põhjarannik andmetel oli erakonnal veel suvel plaanis suunata Ida-Virumaa esinumbriks Robert Antropov, kuid hiljem mängiti plaan ringi ning Antropovi vahetab välja Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland. Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk ei osanud Postimees.ee’le Antropovi uut valimisringkonda veel täpsemalt öelda.

Ojuland selgitas, et kuigi ta 2007. aasta valimistel kandideeris Lääne-Virumaal, on Ida-Virumaal kandidatuuri ülesseadmine loomulik jätk tema senisele poliitilisele tegevusele. Ojulandi sõnul tunnetab ta sealseid probleeme ja võimalusi. Ta on sündinud ja üles kasvanud Kohtla-Järvel.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur on seotud olnud Nõmme linnaosaga, kus ta ka kandideerinud on. Muu hulgas oli ta aastail 2003-2005 Nõmme linnaosa vanem. Küsimusele, kas Pevkur suunatakse Lääne-Viru valimisringkonda seetõttu, et mitte kandideerida Nõmmel koos välisminister Urmas Paetiga, Reformierakonna pressiesindaja ei vastanud.

Pevkuri sõnul seob teda ka Lääne-Virumaaga palju. «Minu emapoolne suguvõsa on sealt pärit ja minu lapsepõlve suved möödusid Laekvere vallas vanaema juures. Vanaema oli pea terve elu postiljon ja vanaisa küla seltsielu hing,» selgitas ta.

Pevkur kogus viimastel kohaliku omavalitsuse valimistel Nõmme linnaosas 1835 häält.  Urmas Paet sai aga samas ringkonnas 4259 häält. Ojulandi poolt hääletasid 2007. aasta riigikogu valimistel 3516 Lääne-Virumaa valijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles