Tallinna kesklinna uus jäätmeveokord on tekitanud paraja kaose

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteiner.
Prügikonteiner. Foto: Kalev Saar

Mitmel pool Tallinna kesklinnas on prügi juba kümme päeva vedamata, jäätmeveo teenust korraldama asunud Tallinna linnale kuuluv Tallinna Jäätmekeskus kinnitab, et olukord peaks laabuma paari nädala jooksul.

Juba septembris teatas Tallinna linnavalitsus linnarahvale rõõmusõnumit, et alates 2. novembrist korraldab kesklinnas jäätmevedu Tallinna Jäätmekeskus, mis muudab teenuse elanikele tunduvalt soodsamaks, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Samas tunnistab jäätmekeskus, et paljud majad on uue teenusepakkuja prügiautot oodanud juba päevi, asutuse telefonid olid keskuse juhataja Kertu Tiitso sõnul punased juba eelmisel nädalal.

«Me peame seda tegelikult normaalseks, ütleme, kui päevas on 1500 prügikasti tühjendust ja isegi kui sellest jääb 100 tühjendamata, siis me võime tegelikult öelda, et teenus on sees ja piirkond on üle võetud,» rääkis Tiitso.

Abilinnapea Arvo Sarapuu nentis, et kaks aastat tagasi Põhja-Tallinnas alustatud prügiveo teenuse pakkumise kogemus näitas, et uue vedaja sisse töötamine võtab paar-kolm nädalat aega.

Loe veel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles