Libainkassaatoritelt mõisteti välja 3,3 miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavad libainkassaatorid Illar Ring (heledas kampsunis) ja Andrus Erik kuulasid tunnistajate ütlusi, mis puudutasid nende kasutuses olnud auto remontimist Tallinnas. SEB pangakontorist saagiks saadud kolm miljonit krooni on tänaseni leidmata.
Väidetavad libainkassaatorid Illar Ring (heledas kampsunis) ja Andrus Erik kuulasid tunnistajate ütlusi, mis puudutasid nende kasutuses olnud auto remontimist Tallinnas. SEB pangakontorist saagiks saadud kolm miljonit krooni on tänaseni leidmata. Foto: Liis Treimann

Pärnu maakohus mõistis täna reaalselt vangi inkassaatoritena esinedes mullu novembris Rapla SEB pangakontorist miljoneid kroone väljapetnud mehed ning mõistis neilt välja ka tekitatud kahju 3,3 miljonit krooni.

Kohus mõistis Illar Ringi (41) ja Andrus Eriku (33) süüdi suurkelmuses ning määras esimesele kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning teisele koos tema varasema kandmata karistuse liitmisega kokku kuue aasta, nelja kuu ja 19 päeva pikkuse vangistuse, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Kohus mõistis Ringilt ja Erikult välja ka SEB Panga kasuks kuriteoga tekitatud kahju heastamiseks 3 312 000 krooni, ühtlasi peab kumbki mees tasuma teise astme kuriteo eest riigile 6525 krooni sundraha, ekspertiiside eest 20 065 krooni ning kaitsjatasud.

Eriku kaitsja Mart Missik ja Ringi kaitsja Natalja Suvorova leidsid, et nende kaitsealuste süü ei ole tõendatud ning palusid nad õigeks mõista.

Suvel alanud protsessil tunnistas Ring end süüdi osaliselt, kuid Erik eitas oma osalust kuriteos kategooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles