ERR.ee: Saarde vallas avati metsataimede tootmishoone

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Eesti Metsataim kuuseistikud.
Aktsiaseltsi Eesti Metsataim kuuseistikud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Aktsiaselts Eesti Metsataim avas Pärnumaal Saarde vallas uue tootmishoone, mis võimaldab toota kolmandiku võrra rohkem taimi; paranevad ka töötajate töötingimused.

Firmast kinnitati, et ligi seitsme miljoni krooni suurune investeering pole mõtlematult tehtud, sest vajadus metsataimede järele on suur, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

2002. aastal Eesti riigi ja Soome firma Forelia asutatud Eesti Metsataime peamine tegevus on hariliku kuuse, hariliku männi ja arukase tootmine ning turustamine. Aastas kasvatatakse 6,5 miljonit suletud juurekavaga metsataime, millest kolmandik läheb ekspordiks.

Eile avatud uues tootmishallis saab töid korraldada vastavalt hooajale: kevadel külvatakse seemned, suvel istutatakse taimed ümber suurematesse kastidesse, sügisel taimed sorteeritakse ja pakendatakse.

AS Eesti Metsataim tegevdirektor Tõnu Reim ütles, et neid töid, mida varem tehti valdavalt lageda taeva all, saavad töölised nüüd teha uues tootmishoones. Firmas töötab aasta läbi kümme, hooajal aga kuni 35 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles