Soome kohus määras Eestist ohustatud taimi kogunud mehele trahvi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinikud.
Soome politseinikud. Foto: Berit-Helena Lamp

Soome Salo kohus mõistis kolmapäeval rahatrahvi Eestist ja Soomest ohustatud taimeliike korjanud eakale mehele, samuti peab mees hüvitama üle 100 000 krooni ulatuva keskkonnale tekitatud kahju, teatas STT.

Taimehuviline 78-aastane mees peab kohtu otsusel maksma 320 euro ehk 5000 krooni suuruse trahvi ning hüvitama keskkonnale tekitatud kahju 7000 eurot ehk ligi 110 000 krooni. Kohus mõistis hüvitise välja vaid Soome keskkonnale tekitatud kahju eest. Kalleimaks mehe korjatud taimeks hindas kohus ühe nõmmnelgi, mille eest peab mees hüvitiseks maksma 950 eurot ehk ligi 15 000 krooni.

Uurimisandmetel korjas mees Soomest ja Eestist ohustatud ja kaitse all olevaid taimi, kuivatas need ja pani oma herbaariumisse.

Kohus konfiskeeris mehelt 20 ebaseaduslikult kogutud taime. Eeluurimise ajal võttis politsei mehelt ära rohkem taimi, kuid osa neist otsustas kohus loodushuvilisele pensionärile tagasi anda, kuna nende ebaseaduslik hankimine ei leidnud tõendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles