SOS Lasteküla: Keilas ei asu pagulasmaja, vaid vanemliku hoolitsuseta jäänud noorte kodu

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila SOS lasteküla sünnipäev. Chevrolet kinkis Keila ja Põltsama SOS lasteküladele 2011. aastal auto.
Keila SOS lasteküla sünnipäev. Chevrolet kinkis Keila ja Põltsama SOS lasteküladele 2011. aastal auto. Foto: Mihkel Maripuu

SOS Lasteküla Eesti ühing lükkab ümber sotsiaalmeedias levivad väited, justkui asuks Keilas uus pagulasmaja, tegelikult tegutseb hoones noortekodu.

«Head inimesed! Kirjutame teile murelikult seoses Facebookis leviva postitusega, mille järgi asub Keilas Vaikne tänaval pagulasmaja. See maja on tegelikult SOS lasteküla noortekodu, kus elavad meie SOS noored, sh üksikud välisriigist pärit noored, kes on olnud SOS noortekodu sõbraliku ja kokkuhoidva pere osa juba pikka aega,» teatas ühing oma Facebooki kontol.

SOS Lasteküla soovib, et nende noored saaksid end jätkuvalt oma kodus turvaliselt tunda ega peaks muretsema. SOS Lasteküla pakub turvalist ja armastavat kodu lastele, kes on jäänud ilma vanemlikust hoolest.

Postitust on kella 17.50ks jagatud pea 350 korda.

Facebooki lehel «Märgatud: KEILAs» jagas Kaili järgmist postitust: «Pagulasmaja Keilas näeb välja kui tavaline eramaja, aga pole seda mitte! Interjöör kohandatud pagulaste majutuseks. Keegi on leidnud rahateenimise võimaluse. Räägitakse, et ei haise... aga haiseb ja kuidas veel!»

Teinegi sotsiaalmeedia kasutaja, mees nimega Marek teatab Facebookis, et Tallinna ülikoolis olevat 200 immigranti justkui peidetud üliõpilaste nimekirja ning eelmise nädala teisel poolel toodi neid Paldiski kaudu tema sõnutsi bussidega Eestisse juurde.

Copy
Tagasi üles