G20 liidrid ühendavad ISi-vastases võitluses jõud

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa riigipead ja komisjoni president Jean-Claude Juncker langetavad G20 kohtumisel pea vaikuseminutiks, et mälestada Pariisi rünnakute ohvreid.
Euroopa riigipead ja komisjoni president Jean-Claude Juncker langetavad G20 kohtumisel pea vaikuseminutiks, et mälestada Pariisi rünnakute ohvreid. Foto: SCANPIX

Äsjaste Pariisi rünnakute valguses rõhutasid Lääne-Euroopa liidrid, et Süüria konflikti lahendamise ja ühise võitluse nimel end Islamiriigiks nimetava sunniitliku äärmusrühmitusega tuleb erimeelsused Venemaaga kõrvale heita.

Türgis Antalyas kogunenud maailma juhtivate tööstusriikide ühenduse G20 liidrite tippkohtumise fookuses oli nii Prantsusmaad tabanud terrorism kui ka algselt põhiteemaks seatud rändekriisiga toimetulek. Seega võib pühapäevast eilseni peetud kohtumist pidada olulisimaks alates 2009. aasta aprillist, kui G20 juhtide ees seisis ülemaailmse finantskriisi lahendamine.

Antalyasse kogunenud G20 liidrid teatasid tippkohtumise lõppavalduses, et ühendavad Süürias rahu tagamiseks ja Islamiriigi terrorivõrgustiku hävitamiseks oma jõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles