Politsei kontrollis Rakvere linna riigihankeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnavalitsuse hoone.
Rakvere linnavalitsuse hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ida politseiprefektuur alustas kolmapäeval kontrolli Rakvere linnavalitsuses aastail 2007-2009 läbiviidud riigihangete üle.

Politsei pressiesindaja sõnul kontrollis politsei eile Rakvere riigihankeid ja alustatud on kriminaalmenetlust.

Prokuratuuri pressiesindaja sõnul alustati kriminaalmenetlust tänavu oktoobris ja kriminaalmenetluse eesmärk on välja selgitada, kas ametnike tegevus riigihangete läbiviimisel ja hankelepingute sõlmimisel 2007-2009 vastab seadusele.

Kahtlustust ühelegi isikule esitatud ei ole, kuid kriminaalmenetluse raames tehti kolmapäeval Rakvere linnavalitsuses menetlustoiminguid.

Rakvere linnavalitsuse väitel kontrollis politsei, kas hanked vastavad kehtivale seadusandlusele ning on ka nõuetekohaselt läbi viidud.

Linnapea Andres Jaadla ei oska praegu öelda, mis võis olla kontrolli  aluseks, samuti pole teada, millal peaksid tulemused selguma. Tema sõnul on usutavasti tegemist politsei tavapärase tööga.

«Rakvere linn on hankeid läbi viinud korrektselt ja seaduskuulekalt ning  viimased viis aastat on meil toiminud ka tõhus sisekontrollisüsteem,» väitis Jaadla.

Varem on tema sõnul Rakvere linnavalitsuse riigihankeid kontrollinud riigikontroll, riigihangete amet ning erinevate suurprojektide järelevalveorganid, kes ei ole väidetavalt tuvastanud hangete läbiviimisel olulisi puudusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles