Lõugas ja Songisepp lahkusid transpordiametist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Lõugas tegi täna oma tavapärast tööd, võttes inimesi vastu.
Vello Lõugas tegi täna oma tavapärast tööd, võttes inimesi vastu. Foto: Artur Sadovski

Tallinna transpordiameti liiklusteenistus jäi ilma kahest staažikast liikluseksperdist – pistiseskandaali sattunud Vello Lõugas vallandati ning ise lahkus Mati Songisepp.

«Vello Lõugase vabastasime meie initsiatiivil usalduse kaotamise tõttu,» ütles transpordiameti juht Andres Harjo Postimees.ee’le. Otsus langetati eelmise nädala alguses.

Septembri algul esitas kaitsepolitseiamet Lõugasele kahtlustuse pistise võtmises ning seejärel viis Harjo Lõugase esialgu madalamale ametikohale – vabastas osakonna juhataja teenistuskohustustest ja pani osakonna koosseisuvälisele peaspetsialisti ametikohale.

Mati Songisepp oli aga juba ammu ise esitanud lahkumisavalduse, mida põhjendas kehva tervisega. «Songisepp oli pikemat aega haiguslehel, esitas vahepeal lahkumisavalduse, me hoidsime seda küll kinni, aga kuna menetlusaeg sai otsa, olime sunnitud alla kirjutama,» rääkis Harju. Avaldus allkirjastati selle nädala algul.

«Nii et ega ma Mati Songisepaga polegi rääkida saanud,» tõdes ameti juht.

Nädal pärast Lõugast võttis kapo ette ka Mati Songisepa ning esitas temalegi kahtlustuse pistise võtmises. Songisepp oli juba siis töölt eemal haiguslehel.

«Ega loodus ei salli tühja kohta,» lisas Harjo selle kohta, kes nüüd liiklusteenistust ja liikluskorralduse osakonda juhtima hakkavad. «Mul on plaanis liiklusteenistuse väike struktuurimuudatus, teen enne selle ära, siis otsin uued inimesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles