Uuskasutuskeskus kogub vaestele peredele jõuludeks kingitusi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuskasutuskeskus
Uuskasutuskeskus Foto: Marina Puškar

Kasutatud asjade vahendamisega tegelevad mittetulundusühingud ootavad inimestelt annetusi vaestele peredele jõulukingituste tegemiseks.

MTÜ Uuskasutuskeskus tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul on Eestis kümneid tuhandeid peresid, kes elavad toimetulekutoetustest ning kelle toidulaud on rahaliste raskuste tõttu väga kesine. Jõulukingitustest ei saa sellistes peredes sageli rääkidagi.

«Me ei oota ainult jõulumotiividega kingitusi, vaid tuua võib kõike, mis teie majapidamises kasutult seisab, kuid kellegi teise majapidamises ehk vägagi vajalikuks võib osutuda ja palju rõõmu teha, olgu selleks siis triikraud, suusad või pehmed mänguasjad,» rääkis Jüriska.

Lisaks vähekindlustatud peredele jõulukingituste kogumisele on kampaania eesmärgiks kutsuda inimesi üles jõulude ajal mõistlikult tarbima ja juhtida tähelepanu sellele, et üks hea jõulukingitus ei pea tingimata olema ülikallis.

Teisalt tasub Jüriska sõnul olla ettevaatlik ka allahinnatud toodete suhtes. «Ehkki tundub ahvatlev osta midagi, mille hinnasildil küütleb suur allahindlusprotsent, tasub siiski meeles pidada, et enamasti ongi see odav asi ehk tal puudub kvaliteet ja isikupära,» lisas ta.

Annetusi võetakse vastu:

* Uuskasutuskeskuse kauplustes Tallinnas aadressidel Tatari 64 ja Telliskivi 61.

* Taaskasutuskeskuse Vahejaam Rakveres Tsentrumi ostukeskuses asuvas kaupluses aadressil Koidu 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles