Teabeameti uus juht: Venemaa on end rahvusvahelisele pildile mängimas

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikk Marrani sõnul puudub Eestil kui väikeriigil võimekus katta oma analüüside ja ekspertiisidega kogu maailma. Samas meie luureasutustel tema sõnul arvestatavaid tugevusi.
Mikk Marrani sõnul puudub Eestil kui väikeriigil võimekus katta oma analüüside ja ekspertiisidega kogu maailma. Samas meie luureasutustel tema sõnul arvestatavaid tugevusi. Foto: Eero Vabamägi

Kauaaegne kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran (37) asub uuest aastast Eesti välisluure ehk teabeameti juhi kohale. Lähtudes oma senisest tööst kaitseministeeriumis ja vaadates tulevikku, nendib ta, et muret teeb Venemaa süvenev agressiivsus ja suletus.

Pariisi terrorirünnaku järel püüavad paljud inimesed üle maailma üksteisele justkui sisendada, et ei tohi karta, ei tohi hirmu tunda, kuid inimlikult on see ausalt öeldes keeruline. Näib, et timukad on võtnud eesmärgiks rünnata rahvarohketes kohtades n-ö lihtsaid inimesi, mis tekitab kõige suuremat ebastabiilsust ja haavatavust. Kui palju on võimalik neid ründeid üldse ette näha ja ära hoida?

Luureasutused annavad iga päev endast parima, et koguda infot ja halvim ära hoida. Kahjuks ei jõua kuigi palju luure edulugusid uudistesse. On fakt, et enamik rünnakuid hoitakse eriteenistuste poolt ära. Mõned läbikukkumised on paratamatud.

Kuidas on võimalik, et Prantsusmaa luure magas need rünnakud maha?

Juhtub parimateski perekondades. Prantsuse luureasutused on väga heal tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles