Suur-Karja tänaval parkimine muutus seaduslikuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval ilmus Tallinnas Suur-Karja 18 maja ette kõnnitee suhtes diagonaalselt parkimist lubav märk. Eelmisel nädalal tehti sellise parkimisviisi eest trahvi.
Esmaspäeval ilmus Tallinnas Suur-Karja 18 maja ette kõnnitee suhtes diagonaalselt parkimist lubav märk. Eelmisel nädalal tehti sellise parkimisviisi eest trahvi. Foto: Sander Ilvest

Selle nädala algul tekkis Suur-Karja tänavale liiklusmärk, mis andis autojuhtidele õiguse parkida sõidukeid nii, nagu seal kogu aeg on pargitud – kõnniteega diagonaalselt. Veel möödunud nädalal tegi mupo seal selle eest trahvi.

Postimehe poole pöördus autojuht, kes on aastaid Tallinnas liigelnud ja sageli ka Suur-Karja tänaval parkinud. Kõik oli korras kuni eelmise nädalani, kui ta seal vana harjumust mööda parkides munitsipaalpolitseilt trahvi sai. Sel nädalal riivati tema õiglustunnet aga veel kord. Nimelt tekkis esmaspäeval kõnealusesse kohta liiklusmärk, mis lubab seal autosid kõnnitee suhtes diagonaalselt parkida.

Kui nördinud sõidukijuht eelmisel nädalal selgituse saamiseks munitsipaalpolitseisse pöördus, öeldi talle järgmist. «Liiklusseaduse paragrahv 20 lõige 3 ütleb, et asula sõiduteel tohib sõidukeid peatada või parkida ühes reas, kaherattalisi külghaagiseta mootorrattaid, jalgrattaid, mopeede ja pisimopeede kõrvuti kahes reas, kusjuures sõiduki pikitelg peab olema rööpne sõiduteeäärega ja takistuse puudumisel ei tohi sõiduk olla kaugemal kui 0,2 meetrit sõidutee äärest. Sõiduki parkimiskohas ei ole teekattele maha joonitud parkimiskohti, seega oleks pidanud sõiduki juht aru saama, et antud kohas nurgi parkida ei tohi. Sõiduki oleks pidanud parkima sõidutee äärega rööpselt,» selgitas mupo menetlusosakonna vaneminspektor Riika Kivinukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles