Lauri Lugna: terrorivastane võitlus algab kogukonna tasandilt

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna.
Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna. Foto: Tairo Lutter

Siseministeeriumi kantsler Lauri Lugna toonitas täna ETV saates «Vabariigi kodanikud», et julgeolek ja turvalisus peaks olema meie igapäevane teema ning tema sõnul algab terrorivastane võitlus kogukondade tasemel, kus tihti võib ette tulla ksenofoobiat ja diskrimineerimist, mis aitab kaasa riskigruppide tõrjutusele ja radikaliseerumisele, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Lugna tunnistas, et aina rohkem on tekkinud Euroopasse inimesi, kes mõtlevad kaasa radikaliseerunud moslemitele ja see saab alguse sellest, et inimesed tunnevad ennast tõrjutult ja leiavad endale samast ühiskonna grupist mõttekaaslasi.

Ta toonitas, et esmane ennetus hakkab pihta sellest, kuidas me kogukondade tasemel toimime, kas tolereerime tõrjutust ja diskrimineerimist või me oleme hästi kiired reageerima ning leidma viisi, kuidas on loonud tervikuna võimalusi inimestele, olenemata sellest, milline on nende etniline ja rassiline taust.

Ethical Links juhatuse liige Nastja Pertšjonok märkis, et tegeledes igapäevaselt pagulastega sooviks ta üheltpoolt, et Süüria põgenikud õpiksid eesti keele kiiresti ära.

«Kuid teistpidi võttes, mida kauem nad eesti keelt ära ei õpi, seda kauem nad arvavad, et Eesti on üks tore riik, kuna eestlased ei kasuta rääkimisel miimikat, kuid see, mida ma kuulen tänaval pagulastega ringi käies, ei ole tore,» tunnistas Pertšjonok.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles