Kaitseväe kalmistul peeti I maailmasõja lõppu tähistavat mälestuspäeva

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasirünnak Esimeses maailmasõjas.
Gaasirünnak Esimeses maailmasõjas. Foto: Wikipedia

Täna toimus Tallinnas kaitseväe kalmistul I maailmasõja lõppu märkiva iga-aastase mälestuspäeva puhul tseremoonia, millel meenutati neid, kes on oma riiki kaitstes sõjas elu kaotanud.

Mälestuspäeva tseremoonia toimus Suurbritannia suursaadiku Peter Carteri eestvedamisel ning koostöös Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku ja kaitsejõududega, vahendas ERR Uudised.

«On kohane mälestada kõiki neid, kes on ohverdanud oma elu nii juba lõppenud kui ka praegu kestvates sõdades," ütles Peter Carter. «Eriti mõtleme täna nende peale, kes praegu teenivad Afganistanis.»

Suurbritannia suursaadiku ja Tallinnas elavate Suurbritannia kodanike kõrval osalesid tseremoonial kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitseväe peastaabi ülem brigaadikindral Neeme Väli, õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, mereväe staabi ülem kaptenmajor Ivo Värk ja kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles