Postimees teeb otseülekande haldusreformi teemaliselt foorumilt

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees teeb reedel otseülekande Rakveres toimuvalt haldusreformi teemaliselt foorumilt, mis keskendub kogukonna rollile haldusreformis.

Foorum «Teeme omavalitsuse oma valitsuseks!» toimub Rakveres Aqva Spa konverentsikeskuses ning selle korraldavad E-riigi Akadeemia, Linnalabor, Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liit (EMSL) ning maakondlikud arenduskeskused

Foorumi avadebatis arutlevad riigihalduse minister Arto Aas ja omavalitsuste juhtimise eri tahkudega kokku puutunud inimesed selle üle

Päevakava

11.00 Avamine ja tervitused. Päeva modereerib E-riigi Akadeemia arendusdirektor Hannes Astok.

11.10 – 11.30 Avakõne valitsuse riigihalduse minister Arto Aasalt.

11.30 – 12.30 Debatt: Milline on kogukondade roll haldusreformis ja pärast seda?

Debatis arutletakse selle üle,, kui õigustatud on hirm, et haldusreformi teostudes kaugeneb kohapealne võim inimesest ning kuidas saab kogukond kaasa aidata sellele, et seda ei juhtuks. Jutuks tulevad nii uued võimalused kui ka hirmud, takistused ja ohud.

Debatis osalevad: riigihalduse minister Arto Aas, uue Lääne-Saare vallavalitsuse liige Jaanika Tiitson, rahandusministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Sulev Valner, endine Mikitamäe vallavanem ja praegune sotside peasekretär Inara Luigas ja Rakvere linnapea Mihkel Juhkami.

Debatti modereerib  Urmas Vaino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles