Paavo Väyrynen: Soomel oli ja on paremaid võimalusi kui euroliit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen Foto: Jaanus Lensment

Soome eurosaadik Paavo Väyrynen soovinud juba lapsena teha elus ära midagi olulist ning mõjutada enda ümber toimuvat. Nüüdseks on mees olnud 45 aastat poliitikas ning tunnistab, et enamik sellest ajast on olnud pettumus. «Vahel küsin küsin eneselt, miks mind ometi ei kuulata,» muigab veteranpoliitik pisut kibedalt tol novembriõhtul, mil leiab Tallinna sadamas tunnikese, et Postimehele intervjuu anda.

Mõrudust leevendab siiski mõnevõrra fakt, et Väyrynen on naasnud just liinibussiga Pärnust, et piletile on kulunud neli eurot ja et neljale tellitud lõunasöögi arve oli vaid sada eurot.

Jah, Väyryneni mõtted on kuulamist väärt, kasvõi selleks, et kaasa ja edasi mõelda. Liiatigi kui mehe viimane suur avaldus puudutas ju otseselt meid, eestlasi, ja meie riigi soomekeelset nimetust. Kuidas siis on õigem: Viro või Eesti?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles