Mailis Reps: ei taha uskuda, et need asjad kuidagi inetuks võivad minna

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Mailis Reps.
Priit Toobal ja Mailis Reps. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps kinnitas, et erakonna peasekretär Priit Toobal kaalus oma tagasiastumist riigikogust juba rohkem kui nädal aega, skandaali koolipoistega pidas ta kahetsusväärseks.

Reps rõhutas, et Toobali skandaal seoses alaealistele koolipoistele ligitikkumisega ei ole seotud tema tagasiastumisega riigikogust.

«Ta rääkis ka meie fraktsioonis oma sõpradele ja lähiringile sellest enam kui nädal tagasi ja küsis nõu, et mis te arvate, et kas tasuks ja mis meie tunnetus on, mis sealt riigikohtust võiks tulla ja kas see ei oleks kuidagi ennatlik ja kas ta sellega ennast kuidagi süüdi ei tunnista enne. Nii et sellist arutelu oli siin enam isegi eelmise nädala sees,» lausus riigikogu liige.

Toobal küsis tagasiastumise kohta ka Repsilt personaalselt nõu. «Me siin tõesti mõtlesime pikalt, aga selline otsus tal tuli ja eks ta kahtles siin viimase hetkeni. Veel paar päeva tagasi oli ta üsna kahevahel,» ütles ta.

Postimehes kajastatud skandaali peab Reps üldiselt delikaatseks teemaks. «Ega siin keegi väga ju fakte peale Priidu ja võib-olla need erinevad kontaktid ise ei tea, sest kui neid detaile seal lugeda, siis on tõepoolest selge, et kui noormees ütleb, et ta on 16, siis Priit tõmbab ennast tagasi, aga see on ainult üks väljalõige,» märkis erakonnakaaslane.

Kahetsusväärne on juhtum tema arvates igal juhul. «Kas noored on rõõmsamas olekus või vähem rõõmsamas olekus, et kuidas neid kirjavahetusi tehakse…ütleme, et ei tahaks sellist asja küll lugeda,» tõdes ta.

Reps rääkis, et suhtub Priitu ikka positiivselt ja möönis, et ilmselt pole ta ka objektiivne, kuna tunneb teda aastaid. «Mina tunnen Priitu nii palju aastaid kui väga töökat ja armast ja väga tähelepanelikku kolleegi, et ükskõik kui pingeline hetk on, ikka rõõmsalt naeratas ja soovis head ega läinud kunagi isiklikult inetuks. Tõesti ei tahaks kuidagi uskuda, et need asjad võivad kuidagi inetuks minna,» sõnas ta.

«Loomulikult, kui asi skandaalina edasi kerib, siis võib-olla peame teda vaatama ka teise pilguga,» märkis ta.

Peasekretäri paneb Repsi selgitusel Keskerakonna põhikirja järgi paika ainult erakonna esimees. Juhatus võib anda peasekretärile ülesandeid. «Tema lahti laskmine, tema hoidmine, tema isegi palga- ja töötingimused on puhtalt esimehe otsus,» lausus ta ja lisas: «Eks see on tekitanud aeg-ajalt teatud küsimusi, aga nii see on olnud.»

«Ta on peasekretärina teinud väga palju esimehele olulist tööd ja kaitsnud Edgar Savisaart väga keerulistel hetkedel, aga reaalselt inimesena on ta hästi tähelepanelik ja tore,» lausus Reps ja lisas, et Toobaliga oli ühes Järva- ja Viljandimaa valimisringkonnas koos väga meeldiv olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles