Eesmaa: Toobal ei rääkinud fraktsioonis kunagi lahkumisest

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Üleeile õhtul äkitsi parlamendist taandunud Keskerakonna peasekretär Priit Toobal valmistas kodufraktsioonile paraja üllatuse, sest varem oli Toobal lubanud vähemalt riigikohtu otsuseni parlamenti jääda, nentis riigikogu liige Enn Eesmaa.

«Fraktsioonis ei ole Priit Toobal oma võimalikust lahkumisest kunagi rääkinud. Mulle oli see üllatuseks ja mulle tundub ka, et kui võtta ainult kohtuotsust, oleks Toobal võinud tagasiastumisega oodata reedeni,» arutles ta.

Eesmaa hinnangul võib Toobali lahkumisest loogiliselt järeldada, et ekssaadikul oli eelaimdus või ka teadmine, milline riigikohtu otsus tuleb. Kolmanda võimalusena pakub Eesmaa, et Toobal pani lahkumisavalduse lauale just Postimehes eile ilmunud artikli valguses. «See lahkumine tundus mulle veidike ootamatu kiirendusena, seda enam, et Lauri Laasi jääb riigikokku,» arvas Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles