Sillamäel lekkis kortermajas gaas, inimesed evakueeriti hoonest

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaas
Gaas Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Häirekeskus sai täna kell 19.15, et Sillamäel Rohelisel tänaval levib viiekorruselise kortermaja trepikojas imelik lõhn.

Ida päästekeskus teatas, et Sillamäe päästekomando päästjad, jõudes sündmuskohale ja tundes ebatavalist lõhna, sisenesid hingamisaparaatides trepikotta. Selgus, et tegemist on tsentraalse gaasi lekkega. Päästjad asusid kortermajast ohutuse tagamise eesmärgil inimesi evakueerima. Sündmuskohale kutsuti kiirabi, politsei ja gaasiavarii teenistus. Kell 19.48 sulges gaasiavarii teenistus majja siseneva gaasitorustiku kraanid.

Kella 19.52ks evakueeriti hoonest kokku 30 elanikku, kellest kolm olid lapsed. Neli täiskasvanut pöördusid meedikute poole tervise kontrolliks, keegi haiglaravi ei vajanud. Evakueeritute jaoks avati Kesk tänaval asuv spordikompleks. Ajutist peavarju kortermaja elanikud ei vajanud, sest kella 20.13ks tuulutati kortermaja gaasist. Pärast päästjate ja gaasiavarii teenistuse poolt kortermaja trepikodade ja korterite ülekontrollimist lubati inimestel kodudesse tagasi pöörduda.

Sündmuskohal töötasid lisaks Sillamäe päästekomando päästjatele päästjad Kohtla-Järve, Jõhvi ja Narva-Jõesuu päästekomandodest ja vanemoperatiivkorrapidaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles