Andrus Tamm: ma ei nõustu Savisaarega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm kuu aja eest Hundisilmal partei piirkonnajuhtide kohtumisel.
Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm kuu aja eest Hundisilmal partei piirkonnajuhtide kohtumisel. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna Narva piirkonna esimees Andrus Tamm ei nõustu Edgar Savisaarega, kelle hinnangul võiks Keskerakond Kadri Simsoni esimeheks saades laguneda. Tema arvates on asi vastupidi.

«Ma ei nõustu Edgar Savisaarega, kes ütles TTV-s, et kui Kadri Simson saab Keskerakonna esimeheks, siis juhtuks kogu erakonnaga sama lugu nagu Narvas, kus linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist lahkus 15 keskerakondlast, kes liituvad opositsiooni moodustatud uue fraktsiooniga Ühtne Narva,» kirjutas Tamm oma kommentaaris.

«Esiteks ei moodustanud uue fraktsiooni mitte opositsioon, vaid kolm neljandikku endisest Keskfraktsioonist ja uude fraktsiooni kuuluvad ka keskerakondlastest Narva volikogu esimees Tarmo Tammmiste ja Aleksandr Jefimov ning uut fraktsiooni juhib samuti keskerakondlane Aleksei Voronov,» parandas ta faktivea.

«Teiseks, Kadri Simson ei lõhu, vaid teeb Keskerakonna tugevamaks, nagu näitab just ilmunud erakondade populaarsusküsitlus,» arvas Tamm.

«Seda populaarsuse tõusu ennustasin ma ette ka Keskerakonna piirkonnajuhtide koosolekul Hundisilmal. Inimesed näevad võimalust pääseda meie riiki valitsevast stagnatsioonist ja see lootusrikkus kergitabki Keskerakonna populaarsust,» kommenteeris ta.

«Mis puudutab veel Narvat, siis praegused märgid näitavad, et ettevalmistused osade Narva keskerakondlaste vastu juba käivad, kuidas muidu seletada, et opositsiooni esindaja, kes kohtus Yana Toomiga, ühes volikogus kutsub Toomi koosolekule, aga järgmises volikogus näitab Kadri Simsoni halvas valguses.

Siin tuleks meenutada mõistulugu päikesest ja tuulest, kui need kihla vedasid, kumb suudab rändajal mantli seljast võtta. Tuul puhus, mis puhus, aga rändaja tõmbas mantlihõlmad aina tugevamalt koomale, kui aga päike hakkas soojalt paistma, siis võttis rändaja ise mantli seljast. Nii on ka Narvaga – ei ole vaja saata siia igasuguseid komissare, emissare  või kuraatoreid, sellele tekib vastureaktsioon. Üks kongressi delegaatidest, kes plaanis algselt Savisaare poolt hääletada, mõtles ümber ja ütles mulle: «Kui võidab Savisaar, siis just on oht erakonna lagunemisele, kuid Kadri Simson suhtub teisitimõtlejatesse sõbralikult.»» 

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles eile Tallinna televisiooni otsesaates, et kui Kadri Simson saab Keskerakonna esimeheks, siis juhtuks kogu erakonnaga sama lugu nagu äsja Narvas, kus linnavolikogu Keskerakonna fraktsioonist lahkus 15 keskerakondlast, kes liituvad opositsiooni moodustatud uue fraktsiooniga Ühtne Narva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles