Eesti lennunduse aasta teo tiitliga pärjati õhuvägi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämari lennurada.
Ämari lennurada. Foto: Toomas Huik

Täna anti Pühajärvel Eesti lennunduse juhtivtöötajate seminaril üle konkursi «Aasta tegu Eesti lennunduses» rändauhind «Kotkas», mille pälvis Eesti õhuvägi.

Rändkotka auhinna vääriliseks tunnistati sel aastal õhuväe poolt läbi viidud Ämari lennuvälja liiklusala rekonstrueerimine. «Aasta tegu Eesti lennunduses» auhinna andis õhtusel pidulikul osal üle mullune võitja Tartu lennujaam, keda tunnustati rahvusvaheliste lennuliinide avamise eest.

«Meil oli soov midagi teha, leida midagi sellist, mis oleks kasulik Eesti riigile,» sõnas õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar. «Koostöös Euroopa Liidu ja NATOga leidsime võimaluse, et rahastada sõjaväelise lennunduse arengut.»

Ämari lennuvälja saab kasutada nii sõjaväelise lennuväljana kui ka reservlennuväljana tsiviillennundusele. Praeguseks hetkeks on NATO kaasrahastamisel Ämaris valminud lennuliiklusala, samuti hoolduskompleks ning kütuserajatis.

Auhinnasaaja valiti hommikul toimunud Eesti Lennuakadeemia nõunike kogu istungil, mis oli järgmises koosseisus: Andres Aruoja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Ermo Kruuse haridus- ja teadusministeeriumist, Rein Loik Tallinna lennujaamast, Priit Lõuk lennuametist, Mati Meos Eesti Lennundusmuuseumist, Allan Oksmann Piirivalve lennusalgast, Tanel Rautits AS Lennuliiklusteenindusest, brigaadi-kindral Valeri Saar õhuväest, Maido Veebel Estonian Airist ning Valdo Raag kui veteranide esindajana.

«Aasta tegu Eesti lennunduses» on kuuendat korda toimuv konkurss, mille eesmärgiks on tunnustada Eesti lennundusettevõtete või –organisatsioonide igaastastast tegevust. Konkursile on võimalik esitada kuni kolm aasta kaalukamat tegu või saavutust ühe asutuse kohta.

Varasematel aastatel on rändkotka auhinna võitnud Eesti Lennundusmuuseum, Tartu Lennukolledž, Piirivalve lennusalk, Tallinna lennujaam ja Tartu Lennujaam.

Iga-aastast lennunduse juhtivtöötajate seminari korraldab Eesti Lennuakadeemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles