Kolm päeva sünnipäevadeni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääkaru Nord
Jääkaru Nord Foto: Maaja Kitsing

Järgmisel teisipäeval, 24. novembril saavad aasta vanemaks koguni kaks Tallinna loomaaia jääkaru, isa-tütart Nord (pildil) ja Nora: Nordil täitub 14. eluaasta, Nora saab kaheseks. Kella kahe paiku päeval antakse päevakangelastele ning ka emakaru Friidale jäässe külmutatud kalamaiust ning pajupalle mängimiseks ja järamiseks. Nora on paari nädala eest alanud iseseisva eluga juba tasapisi leppima hakanud.

Jääkarude ja nende uue kodu, polaariumi rajamise toetuseks korraldati kolmapäeval galaõhtusöök restoranis Art Priori, kuhu oli kohale palutud Eesti ärieliit.

Kolmeteistkümnendal kuupäeval sündisid esimesed pojad troopikamaja noorukesel, möödunud aasta detsembri keskel ilmavalgust näinud jõerail. Pojad pandi pisemasse akvaariumi, kus on nende eest parem hoolitseda. Eluslooduse klassis elaval sebraamadiinipaaril koorus teisipäeval tibu, keda vanemad nüüd hoolitsevalt kordamööda katavad ja soojendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles