Pidu jätkub: Suur-Karja tänava pubid said esialgse õiguskaitse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Karja tänav.
Suur-Karja tänav. Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus kehtestas kümnele vanalinnas tegutsevale pubile öise lahtioleku ja alkoholimüügi piirangu, mis pidanuks jõustuma täna, kuid kohus peatas ettekirjutuse täitmise.

Linnavalitsus kehtestas 21. oktoobril kümnele vanalinnas tegutsevale pubile piirangu, mille kohaselt nood ei tohi müüa alkoholi ajavahemikul keskööst kuni hommikul kella viieni, puhkepäevadele eelnevatel päevadel kella ühest öösel kuni hommikul kella viieni. Samuti peavad need ettevõtted uksed sulgema kell üks öösel, puhkepäevadele eelnevatel päevadel aga hiljemalt kell kaks öösel.

Teiste seas kehtestati piirang näiteks Nimeta baarile, Laborile ja Shootersile, aga ka teistest joogikohtadest eemal asuvale Valli baarile. Kõik ettekirjutuse saanud firmad vaidlustasid selle kohtus ja taotlesid ka esialgset õiguskaitset ehk ettekirjutuse täitmise peatamist kohtuprotsessi ajaks.

«Kõik kümme ettevõtjat said esialgse õiguskaitse kuni kohtulahendi jõustumiseni. Nüüd on Tallinna linnal omakorda õigus see järgmises kohtuastmes vaidlustada,» ütles halduskohtu pressiesindaja Anneli Vilu. 13. novembri otsuse vaidlustamiseks on linnal aega 15 päeva. Tänase päeva seisuga seda tehtud ei ole. Asja sisulise arutamise aega pole Vilu sõnul veel paika pandud, tõenäoliselt alustatakse sellega järgmise aasta alguses.

Linnavalitsuse kehtestatud piirang pidi kehtima kuni 20. märtsini 2016. Linnavalitsus põhjendas piirangut vanalinna elanike, sealsete ettevõtete ja turistide arvukate kaebustega öise lärmi ja korralageduse kohta kõnealuses piirkonnas.

Ettekirjutuse vaidlustanud ettevõtjad soovivad muuhulgas võrdset kohtlemist. Praegu näiteks peab Valli baar nädalavahetustel uksed varem kinni panema kui samas majas ja samal aadressil asuv Reval Cafe. Esialgu tahtis linnavalitsus kehtestada piirangu ka Valli baari vastas asuvale ööklubile Hollywood, kuid teiste ettevõtjate sõnul piisas sellest, kui Hollywoodi keskerakondlasest omanik Peeter Rebane koos oma advokaadiga linnavalitsust külastas ning Hollywood võeti piirangu alla langevate asutuste nimekirjast välja.

Ettekirjutuse saanud ettevõtjad saatsid majandus- ja justiitsministrile ühise pöördumise, kus kutsuvad riiki ja linna ühisele tegevusele probleemi lahendamisel. Nad juhivad tähelepanu sellele, et oma praeguse ettekirjutusega nihutab linnavalitsus vanalinna ööelu keskme lihtsalt ühelt tänavalt teisele ning suunab öised kliendid ühtede ettevõtjate juurest teiste juurde.

Eilsest jõustus vanalinnas ka liikluspiirang, mis keelab autode sissesõidu Suur-Karja tänava piirkonda ajavahemikus keskööst kuni kella kuueni hommikul. Linnavalitsus loodab ka sellest abi vanalinna ööelu ohjeldamisel.

Kellele kehtestati piirangud:

Nimeta baar

Shooters

St.Patrick’s baar

Labor, Suur-Karja 10

Labor, Suur-Karja 11/Väike-Karja 6

Route 13

Valli baar

Taco

The Dubliner

Bayern Böhmen Keller

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles