Kohus mõistis koeratapjad vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru Maakohus mõistis mullu purjuspäi koera tulistanud mehed looma julmas tapmises süüdi ning karistas üht reaalse, teist tingimisi vangistusega.

Süüdistuse kohaselt tulistasid alkoholijoobes Lembar Dietrich (25) ja Anatoli Mussatov (55) möödunud aasta detsembris Ida-Virumaal Kuremäe külas neile järgnenud ja ohtu mitteaimanud koerale pähe, tekitades loomale vigastused, mille tagajärjel ta suri, teatas kohtu pressiesindaja.

Mõlemad mehed peeti kinni 27. jaanuaril, mil nad andsid välja ka nende käes ebaseaduslikult olnud relvad ja padrunid. Mussatovil oli jahipüss IžK ja Dietrichil karabiin Mauser.

Mussatov ja Dietrich tunnistati lühimenetluse korras süüdi tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises ning looma suhtes lubamatu teo toimepanemises avalikus kohas ja julmal viisil.

Liitkaristuseks mõistetud üht aastat vangistust vähendati lühimenetluse kohaldamise tõttu kolmandiku võrra, nii et lõppkaristuseks jäi mõlemale 8 kuud vangistust, kuid Mussatovi karistust ei pöörata täielikult kandmisele 3-aastase katseajaga.

Dietrichilt mõisteti välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud kogusummas 8632 krooni, Mussatovilt 8150 krooni. Samuti mõisteti neilt solidaarselt välja ekspertiisitasu 1 470 krooni.

Kohtuotsusele saab 15 päeva jooksul esitada apellatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles