Reformierakond eelarvekõnelustel järele ei anna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna tort
Reformierakonna tort Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakonna riigikogu fraktsiooni juht Keit Pentus kinnitas, et erakond kulude kärpimise nõudest ei tagane, samuti ei olda nõus uute maksude kehtestamisega riigikassa täitmiseks.

«Me oleme keskendunud puhtalt kulude kokkuhoiu teemale ja see on väga oluline /.../, aga seda ei saa teha nii, et üks osapool pakub ideid välja ja kõik teised lükkavad neid tagasi,» ütles Keit Pentus Postimees.ee'le. Tema sõnul ootavad nad ettepanekuid kulude kokkuhoiuks kõigilt pooltelt, aga ka ministeeriumitelt.

Kulude kokkuhoid on Pentuse sõnul kõige mõistlikum ja ainumõeldavam tee. «Me ei ole nõus kehtestama uusi makse, minema käibemaksu kaheprotsendilise tõstmise peale ega tõstma tulumaksu, see on meie positsioon,» kinnitas ta.

Pentuse sõnul usub ta, et valitsus esitab riigieelarve õigel ajal parlamendile.

«See eeldab seda, et kõik valitsusliikmed on häälestatud nii, et eelarve tuleb kokku saada, mitte ei ürita leida võimalusi, kuidas venitada ja kulude kokkuhoiust kõrvale hoida,» lausus ta ja lisas «Aga ma usun, et see on võimalik».

Kommenteerides kuuldusi valitsuse lagunemise kohta lasusus reformierakondlane, et «erakonnas läheb kogu energia eelarvele ja sellele, mis Eesti majandusest edasi saab, igasuguste muude spekulatsioonidega me ei tegele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles