Inimõiguste aastakonverents toob Eestisse vene poliitperede esindajad

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lipp.
Venemaa lipp. Foto: SCANPIX

Tallinnas toimub 10. detsembril inimõiguste aastakonverents, kus räägitakse Euroopa Inimõiguste Kohtu praktikast, inimõigustest Ukrainas, võimust Venemaal ja pagulaskriisist Euroopas.

Konverentsil võetakse vaatluse alla Euroopa Inimõiguste Kohtu otsused, räägitakse lähemalt inimõiguste tagamisega seotud väljakutsetest Ukrainas ning antakse põhjalik ülevaade keelelistest inimõigustest, teatas Inimõiguste Instituut.

Vestlusringis «Venemaa läbi erinevate põlvkondade mõtete» kohtuvad Venemaa poliitperekondade esindajad. Arutelus osalevad rahvusvaheliste suhete professor Nina Hruštšova ning Deutsche Welle ajakirjanik Žanna Nemtsova, samuti inimõiguste aktivist ja ajakirjanik Maria Baronova, Venemaa sõltumatu telekanali Dožd ajakirjanik Sergei Erženkov ning Tartu Ülikooli etnoloogia osakonna vanemteadur Aimar Ventsel. Vestlust juhib Inimõiguste Instituudi juhtivekspert, Tallinna Ülikooli lektor ja kultuuriteoreetik Katja Koort.

«Täna, mil olukord Venemaal meenutab aina rohkem sügavaid stagnatsiooniaegu ja riigi võimud kasutavad aina rohkem totalitaarseid juhtimismeetodeid ning valitsemisevorme, jagavad selles paneelis osalejad demokraatia põhiväärtusi ja vaateid isiklikele vabadustele ning inimõigustele,» ütles Koort.

Venemaal kerkib esile uus põlvkond aktiviste ja poliitikuid, kelle roll riigi kujundamisel muutub aja möödudes aina tähtsamaks. «Mõned osalejad on eri tasanditel olnud seotud erinevate vene poliitiliste jõududega. Kes muu saaks paremini jälgida Venemaa käekäiku alates 1990ndatest ja proovida ennustada, mida toob homne päev ning kuidas paistab see meile siin Eestis?» ütles Koort.

Konverentsil osaleb üle 350 aktivisti, diplomaadi, poliitiku, analüütiku ja eksperdi Eestist ja välismaalt. Järjekorras viiendat konverentsi korraldab Inimõiguste Instituut, ürituse patroon on president Toomas Hendrik Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles