Taiwanis jäid vahele võltsitud Eesti passe kasutanud grusiinid

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani immigratsiooniametnikud tabasid Taipei lennujaamas võltsitud Eesti passe kasutanud grusiinid. Pildil hoiavad mehed käes nende pagasist leitud õigeid Gruusia passe.
Taiwani immigratsiooniametnikud tabasid Taipei lennujaamas võltsitud Eesti passe kasutanud grusiinid. Pildil hoiavad mehed käes nende pagasist leitud õigeid Gruusia passe. Foto: Taiwani immigratsiooniamet

Taiwani immigratsiooniametnikud pidasid pühapäeval Taipei lennujaamas kinni kaks Gruusia kodanikku, kes esitasid võltsitud Eesti passid, kirjutab Focus Taiwan.

Grusiinid saabusid Taipei lennujaamas transiitreisijatena ja nad ootasid lendu Kanadasse. Immigratsiooniametnikud otsustasid neid põhjalikumalt kontrollida ja otsida läbi Eesti kodanikena esinenud meeste pagasi. Läbiotsimise käigus leidsid ametnikud üles meeste õiged, Gruusia passid.

Grusiinid selgitasid, et nad ostsid võltsitud Eesti passid Türgist Istanbulist. Meeste väitel maksab võltsitud Eesti pass Türgis 2500 dollarit.

Mehed selgitasid, et nad on IT-spetsialistid ning nad soovisid leida Kanadas tööd. Kuna Eesti kodanikud saavad Kanadasse viisavabalt, lootsid nad nii lihtsamalt riiki pääseda.

Esmaspäeval saatsid Taiwani võimud mõlemad grusiinid riigist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles