Euroopa alaliidu eksimus jätab Zirki EMilt kõrvale

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Erakogu

16-aastasel Eesti ujumislootusel Kregor Zirkil jääb 2.–6. detsembrini Iisraelis lühirajaujumise Euroopa meistrivõistlustel startimata Euroopa Ujumisliidu (LEN) eksimuse tõttu. 

Kui olümpiamängudel ja maailmameistrivõistlustel pääsevad starti ka 15-aastased sportlased, siis EMil saavad startida vähemalt 15-aastased neiud ja 17-aastased noormehed. 1. jaanuarist alandatakse ka EMil starti pääsevate sportlaste vanusepiiri, kuid LENi asjaajamise tõttu arvasid alaliidud, et muudatus on sisse viidud juba tänavuseks EMiks.

«7. märtsil võttis LEN vastu otsuse, et vanusepiire alandatakse. Poiste vanusepiir otsustati EMiks tuua 15 ning tüdrukutel 14 aasta peale. Lisaks tegid nad otsuse, et muudatus hakkab kehtima 1. jaanuarist, kuid seda fakti liikmetele ei teatatud,» rääkis Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles