Riigiduuma delegatsioon tahab tulla Eestisse järgmise aasta alguses

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Moskalkova.
Tatjana Moskalkova. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Vene riigiduuma Eesti sõprusrühma esimehe Tatjana Moskalkova sõnul on Venemaa parlamendidelegatsioon valmis sõitma Eestisse visiidile järgmise aasta alguses.

«Me kavandame visiiti järgmise aasta algusesse, see võiks toimuda jaanuaris või veebruaris. Soovitavalt võiks visiit toimuda pärast Eesti ja Venemaa vahel sõlmitud piirilepete ratifitseerimist,» ütles Moskalkova Interfaxile.

Eeldatavasti saab riigiduuma delegatsiooni kuuluma 3-4 liiget – Eesti sõprusrühma liikmed ning lisaks mõni saadik, kes on valitud riigiduumasse Eestiga piirnevast valimisringkonnast.

Moskalkova sõnul soovivad riigiduuma saadikud rääkida Eestis kohtumistel riigikogu liikmetega kahepoolsetest suhetest, muu hulgas pensionikindlustusest, humanitaarkoostööst, kultuurivahetusest ja kahe riigi vahelisest kaubandusest, mis on viimasel ajal märgatavalt vähenenud.

Riigikogu Eesti-Vene sõprusrühma esimees, reformierakondlane Igor Gräzin saatis täna Vene riigiduuma Eesti sõprusrühmale kirja, milles kutsus Vene kolleege Eestisse visiidile.

Gräzin palus riigiduuma Eesti sõprusrühma esimehele, partei Õiglane Venemaa saadikule Tatjana Moskalkovale saadetud kirjas anda teada, milline aeg duumasaadikutele Eestisse tulekuks sobiks.

Gräzin juhtis kirjas tähelepanu, et 18. detsembrist tuleva aasta 11. jaanuarini on riigikogus vaheaeg.

«Ühtlasi kasutan juhust, et teid isiklikult tänada teid sooja vastuvõtu eest ja soovida teile kõike head!» kirjutas Gräzin.

Riigikogu Eesti-Vene sõprusrühm käis Moskvas kolmepäevasel tutvumisvisiidil oktoobri keskel. Gräzini sõnul oli visiidi eesmärk tutvuda Venemaa saadikutega, kuna suhtlus naaberriikide parlamentide vahel on täiesti normaalne nähtus. Lisaks Gräzinile kuulusid delegatsiooni parlamendirühma aseesimees Olga Ivanova Keskerakonnast, Viktoria Ladõnskaja Isamaa ja Res Publica Liidust ning Andres Ammas Vabaerakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles