Galerii: uus üksus suundus Liibanoni rahvuvalvemissioonile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna suundus Liibanoni rahuvalvemissioonile kaitseväe kontingendi põhigrupp, kes vahetab välja seal maikuust Soome-Iiri pataljoni koosseisus teeninud Eesti kaitseväelased.

Kaitseväe peastaabis leidis sel puhul aset Liibanoni suunduva Eesti väekontingendi Estpla-20 pidulik rivistus.

«Liibanoni missioon on suurepärane võimalus arendada Eesti ja Soome kaitsealast koostööd,» ütles Soome sõjaväeatašee kaptenleitnant Jussi Vuotilainen. «Meie töökultuur ja põhimõtted on väga sarnased ning tänu eestlaste suurtele Afganistani kogemustele on meil neilt palju õppida,» lisas ta.

Suurema osa Liibanoni suunduvast Eesti kontingendist moodustab jalaväerühm Estpla-20, mis on komplekteeritud peamiselt Scoutspataljoni B-kompanii baasil. Üle kolmandiku kontingendi kaitseväelastest on eelneva sõjalise operatsiooni kogemusega. Kontingendi ülem on major Kalle Kõlli ja rühmaülem nooremleitnant Priit Lillemets.

Üksuse ülesanneteks on vaatlus, patrullid, kontrollpostide mehitamised ja rahuvalvealased operatsioonid. Samuti tehakse koostööd Liibanoni relvajõududega. Alates selle aasta maikuust teenib Liibanonis koos staabiohvitseridega ligi 40 kaitseväelast. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist, mis on Liibanonis ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL.

Valitsus kiitis oktoobri lõpus heaks kaitseministeeriumi ettepaneku pikendada järgmise aasta lõpuni kuni 50 tegevväelase kasutamise tähtaega ÜRO juhitava rahvusvahelise rahuvalvemissiooni UNIFIL koosseisus Liibanonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles