Terrorismi toetamises süüdistatavad rääkisid usuvaadetest

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohtus käib kohtuprotsess Ramil Khalilovi (vasakul) ja Roman Manko (paremal) üle, keda riigiprokuratuur süüdistab islamiterrorismi toetamises.
Harju maakohtus käib kohtuprotsess Ramil Khalilovi (vasakul) ja Roman Manko (paremal) üle, keda riigiprokuratuur süüdistab islamiterrorismi toetamises. Foto: Tairo Lutter

Harju maakohtus kolmandat päeva väldanud Eesti esimesel terrorismiprotsessil andsid eile tunnistusi kaks siin sündinud Venemaa kodanikku, keda riigiprokuratuur süüdistab islamiterrorismi toetamises ja rahastamises.

Süüdistuse järgi toetasid ja aitasid Ramil Khalilov (25) ja Roman Manko (30) rahaliselt oma usuvenda Ivan Sazanakovit (uue nimega Abdurrahman Azan – toim), kes läks kapo andmetel 2013. aastal Süüriasse, kus liitus relvastatud terroristliku ühendusega. Kaitsepolitsei pidas Tallinnas elavad mehed kinni aprilli keskel ja kohtu loal nad vahistati.

-Raamatud tutvumiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles