Iga erakond saab oma

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna asub riigikogu rahanduskomisjon arutama 2016. aasta riigieelarve eelnõu. Selle arutelu käigus selguvad ka need õnnelikud, kes võivad uuel aastal arvestada teatava lisarahaga riigieelarvest – olenevalt sellest, kui palavalt riigikogu liikmed neid armastavad. Tõenäoliselt saavad raha juurde näiteks Eesti Rahvusringhääling (ERR) ja Eesti Olümpiakomitee (EOK).

Kui krooniaja lõpus jagati laiali 101 miljonit krooni, siis viimastel aastatel on raha jagatud samasuguses ulatuses, ent eurodes – kuus miljonit eurot ja veidi peale. See summa eraldatakse tänavugi riigikogulaste abiga valitsuse reservfondist.

Eile kella kolmeks pidid kõik fraktsioonid oma ettepanekud esitama ja tänasel rahanduskomisjoni istungil vaieldakse eraldiste jaotus selgeks. Hääletusele seda Exceli tabelit homme veel ei panda, sest see on vaja saata kooskõlastamiseks rahandusministeeriumile, kes rahasummad eelarve õigetele ridadele asetab. Kui mõnel eraldisel peaks olema pikaajalisem mõju kui üks aasta – näiteks kellegi palgatõus –, siis praagitakse need ideed sealt tõenäoliselt ka välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles