Juuru topeltmõrvas kahtlustataval mehel on paturegistris 13 kriminaalkaristust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile tapeti Raplamaal Juuru alevikus kaks meest, politsei pidas kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe, kel on paturegistris juba 13 kriminaalkaristust. Prokurör taotleb kahtlusaluse vahistamist.

Politsei sai eile õhtul kella 18 paiku teate Raplamaal Juuru alevikus Tallinna maanteel asuva maja korteris olevast võimalikust vägivalla ohvrist. Kohale sõitnud politseinikele avanes võigas vaatepilt - eest leiti 57-aastase ja 58-aastase mehe surnukehad.

Politsei pidas sama maja hoovis mõrvas kahtlustatavana kinni 51-aastase mehe, kes esialgsetel andmetel pussitas mehed surnuks.

Juuru vallavanem Margus Jaanson ütles ERRi raadiouudistele, et talle olid mehed ja nende viinalembus teada, vahendas ERRi uudisteportaal. «Nad olid alkoholilembesed kodanikud aga mitte agressiivsed, vaid vaiksed ja nad said enda asjadega hakkama,» ütles ta.

Vallajuhi sõnul oli üks meestest hooldatav, kellel hoidis silma peal ka kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötaja. «Mis juhtus ütleb politsei, kuid teada olevalt ei olnud juhtumi põhjuseks kohalike kokkupõrge,» kinnitas vallavanem.

Prokurör Aarne Pruus ei osanud täna veel öelda, mis tapmisteni viis, ent ta märkis, et kahtlusalust on varasemalt 13 korral karistatud, kuid mitte raskete kuritegude eest.

Prokurör taotleb kahtlustatava vahistamist

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi sõnul on kahtlustatavat varem korduvalt kriminaalkorras karistatud nii varguste, joobes autojuhtimise kui ka juhtimisõiguseta roolikeeramise eest.

«Prokuröril on kavas taotleda kahtlusaluse vahistamist, kuid see juhtub ilmselt alles neljapäeval. Praegu on mees 48 tunniks kinni peetud,» ütles Erm BNSile.

Kahtlustatavana kinni peetud mees viibis Juurus ohvrite läheduses elaval isikul külas. Esialgse info kohaselt olid kahtlustatav ja hukkunud omavahel tuttavad.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust mõrva käsitleva paragrahvi alusel. Eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kohtus süüdimõistmise korral karistatakse teo toimepanijat kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Rapla politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juhi Jaan Aasa sõnul on tegemist väikese kogukonna turvatunnet tugevalt häiriva teoga. «Õnneks on teo toimepanemises kahtlustatav kinni peetud ja ümbruskonna inimesed võivad end rahulikult tunda,» lausus Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles