Taliban ründas Ida-Afganistanis NATO baasi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani rahvusarmee (ANA) sõdur oma positsioonil Jalalabadi lennuvälja lähistel.
Afganistani rahvusarmee (ANA) sõdur oma positsioonil Jalalabadi lennuvälja lähistel. Foto: SCANPIX

Talibani mässulised ründasid täna varahommikul Ida-Afganistanis Jalalabadis asuvat NATO baasi ja lennuvälja.

Ametnike kinnitusel löödi mässulised tagasi enne baasi sisenemist. Rünnakus hukkus kaheksa Talibani võitlejat, vahendas Sky News.

Nangarhari provintsi omavalitsuse pressiesindaja Ahmad Zia Abdulzai rääkis, et neist kahel olid seljas pommivestid.

NATO juhitavate Rahvusvaheliste julgeolekujõudude ISAFi missiooni kinnitusel ükski NATO ega ka Afganistani rahvusarmee (ANA) sõdur kannatada ei saanud.

Tegemist on juba teise rünnakuga kõnealusele baasile viimase kuue kuu jooksul.

Jalalabadi baasis on sõdureid ja tsiviilisikuid enam kui 2500. Tegemist on NATO ühe suurima tugipunktiga pärast Kandahari ja Bagrami baase.

Taliban võttis vastutuse NATO baasi ründamise eest omale. Terroriorganisatsiooni esindaja Zabihullah Mujahid rääkis, et sellest võttis osa 14 enesetapuvõitlejat, kellest hukkus 11.

Taliban liialdab sageli ohvrite arvuga, märkis Sky News.

Lisaks Jalalabadi rünnakule leidis täna aset üks rünnak riigi Põhja-Afganistanis Kunduzi provintsis. Surma sai vähemalt 8 ja viga 18 inimest.

Mootorrattal olnud pomm lõhkes keset turgu, rääkis Imam Sahebi piirkonna ülem Mohammad Ayoub Haqyar. Ohvrite seas on kaks politseinikku ja kuus tsiviilisikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles