Riigikogulased arutavad Saksa kolleegidega eriteenistuste tegevust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi..
Jaanus Rahumägi.. Foto: Toomas Huik.

Jaanus Rahumägi ja Marek Strandberg riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjonist arutavad homsest laupäevani Saksamaal Berliinis Bundestagi liikmetega eriteenistuste tegevust.

Rahumägi sõnul on kohtumise keskseks teemaks tasakaal eriteenistuste tegevuse ja kodanike põhiõiguste tagamise vahel tänaste globaalsete probleemide tingimustes, teatas riigikogu pressitalitus.

«Eesmärk on sõnastada ühine julgeolekuruum ja kodanikuõiguste põhimõtted ning asuda looma ühiseid julgeolekuasutuste tegevuse järelvalve standardeid, et tagada kodanikele igas mõttes turvaline ja kaitstud Euroopa, kus on võimuliialdused on välistatud,» ütles Rahumägi.

Kohtumise teine eesmärk on seotud ettevalmistustega 2009. aasta mais toimuvaks julgeolekuteemaliseks konverentsiks, mis sel aastal toimub Tallinnas ja mille korraldab riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon.

Ka sel konverentsil tuleb kõne alla eelkõige eriteenistuste ja kodanike õiguste vaheline tasakaal. Lisaks Euroopa Liidu (EL) riikide parlamentide esindajatele ja ekspertidele on konverentsile osalema kutsutud ka Norra, Islandi, Šveitsi, Türgi, Ukraina, Monaco ja ELi mittekuuluvate Balkani riikide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles